Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Eurovision: Όλα τα 12άρια του κόσμου στις ακρωτηριασμένες νύφες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

15/05/202216:37

Eurovision: Όλα τα 12άρια του κόσμου στις ακρωτηριασμένες νύφες

Όλου του κόσμου τα «ζήτω» στον ουκρανικό λαό που μάχεται να κρατηθεί ζωντανός.

Eurovision: Όλα τα 12άρια του κόσμου στις ακρωτηριασμένες νύφες

Γράφει ΤΑΝΙΑ ΡΟΥΒ

Θα θυμόμαστε, λοιπόν, ότι το 2022, η Eurovisiοn, αυτός ο μουσικός τηλεοπτικός διαγωνισμός που θεσπίστηκε το 1956 για να προασπίσει την πολιτισμική συνύπαρξη και συνδιαλλαγή ανάμεσα στους λαούς, διέπρεψε.

 

Η Eurovision είναι ένας θεσμός που σνομπάρεται από πολλούς και καλά κάνει αν σκεφτείτε ότι υπάρχουν δεκάδες λόγοι γι’ αυτό: συμμετέχει το Ισραήλ αλλά όχι η Παλαιστίνη, οι Big Five (οι χώρες ιδρυτικά-μέλη) έχουν προνόμια έναντι των υπολοίπων συμμετεχουσών χωρών (είναι οι G8 της Eurovision σα να λέμε), από τους τηλεθεατές ψηφίζουν μόνο όσοι έχουν τη δυνατότητα του χρηματικού αντιτίμου…

Πολλοί είναι επίσης αυτοί που επικρίνουν την ποιότητα και την αισθητική που προάγει, θαρρείς και το κιτς δεν μπορεί να είναι τέχνη…

 

Τον Μάιο του 2022 θα θυμόμαστε ότι το κοινό της Eurovision, ένα κοινό για πανηγυρτζήδες, κατά κάποιους, έστειλε ένα ηχηρό παγκόσμιο μήνυμα. Στη Ρωσία, στο ΝΑΤΟ και όλους τούς ισχυρούς του κόσμου που εκβιάζουν με πυρηνικά, λιμό, και εξαθλίωση τους λαούς.

Θα θυμόμαστε ότι τον Μάιο του 2022 το κοινό της Eurovision έβγαλε νικητές τους Ουκρανούς. Έναν λαό που αγωνίζεται για την καθημερινότητα, παρηγορείται με τις ομορφιές της ζωής, αγαπάει τον ήλιο, τα ρεπό, τις Παρασκευές του, όπως ακριβώς κι εμείς.

Έναν λαό που σαν όλους τους λαούς του έρχονται όλα τούμπα μια πρωία γιατί οι κυβερνήσεις τους είναι αυτές που κλώθουν τη μοίρα τους. Κυβερνήσεις σαν αυτές, τις δικές μας, που εκλέγονται με 40% αποχή.

 

 

Το μήνυμα της χθεσινής ψηφοφορίας, είναι ότι είμαστε με τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους και θέλουμε τα παιδιά όλου του κόσμου να είναι χαρούμενα και η γη να βγάζει παντού χορτάρι.

 

Το τρόπαιο στην Ουκρανία, γιατί μας στοιχειώνουν τα βράδια ο ήχος από τις σειρήνες, οι εικόνες από τα κλαμένα παιδιά στα καταφύγια, οι ουρές των προσφύγων στα σύνορα, οι ακρωτηριασμένες από νάρκες νύφες.

Όλα τα 12άρια στην Ουκρανία που κανείς δε θα θυμάται το τραγούδι της, κατά πάσα πιθανότητα, αλλά όλοι θα θυμόμαστε πόσο πονέσαμε με την εισβολή στην Ουκρανία- όχι με τα φασιστοειδή του Αζόφ και τον φαιδρό και πολεμοκάπηλο Ζελένσκι, αλλά με τον ουκρανικό λαό.

 

Ίσως εκεί που κάποιος αντιστέκεται χωρίς ελπίδα, ίσως εκεί να αρχίζει η ανθρώπινη ιστορία, που λέμε, κι η ομορφιά του ανθρώπου.

(Ρίτσος , «Ελένη»)

 

Όλου του κόσμου τα «ζήτω» στον ουκρανικό λαό που μάχεται να κρατηθεί ζωντανός.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΤΑΝΙΑ ΡΟΥΒ

Γεννήθηκε στην Καστοριά έναν ζεστό Ιούνη γεμάτο κεράσια. Ανατράφηκε στο κέντρο της Σαλονίκης, πλατεία Ναβαρίνου, θέλει να πεθάνει σ’ ένα φλαμένκο απάνω. Σπούδασε δημοσιογραφία γιατί είναι φιλομαθής, ανήσυχη και αγαπάει την επικοινωνία αν και εσωστρεφής. Δυνατή με αδυναμίες. Ρεαλίστρια αλλά με ρομαντικές προσεγγίσεις. Λατρεύει τις τέχνες και τα μαστορέματα παντός είδους. Αν δεν ήταν η Μαρία να την συστήσει στην ζεστή οικογένεια του Ράδιο Θεσσαλονίκη, δεν θα ξεκουνιόταν να τους γνωρίσει μόνη της. «Μια φίλη μου δήλωσε συμμετοχή για μένα» η φάση της.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

«H απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νovartis» τόνισε σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας ότι: «θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου τονίζει στο Χ ο κ. Λοβέρδος και προσθέτει: «Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη. Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά η Δικαιοσύνη έλαμψε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202414:52

  Για την αντιπυρική περίοδο που δεν έχει ακόμα τελειώσει και καθημερινά εξακολουθούμε να έχουμε δεκάδες φωτιές, την προσπάθεια που έγινε φέτος τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών με αποτέλεσμα τα καμένα στρέμματα να είναι λιγότερα από

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202413:27

  Χθες στην Βουλή ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα χαριεντιζόταν με τον Ν. Παππά, με τον οποίο πρόσφατα ο κ. Σαμαράς είχε θερμή χειραψία. Ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά, στα σύνορά μας…..Χωρίς άλλους επικίνδυνους χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202412:17

  Για τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη  και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης  βουλευτής Ροδόπης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.   Radio Thessaloniki 94.5 ·

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202411:52

      Το ΠΑΣΟΚ θα είναι παντού, τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου. «Θα προχωρήσει πρώτα σε ένα πολιτικό συνέδριο για την πλήρη αποτύπωση των θέσεών του. Θα γίνει προεργασία σε όλη την Ελλάδα με επιλογή των βασικών θεμάτων»    

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:36

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:30

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202415:42

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή