Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Eurovision 2022: Απόψε ο πρώτος ημιτελικός – Όλα τα βλέμματα στην Αμάντα Γεωργιάδη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/05/202208:00

Eurovision 2022: Απόψε ο πρώτος ημιτελικός – Όλα τα βλέμματα στην Αμάντα Γεωργιάδη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ο 1ος ημιτελικός της Eurovision 2022 είναι προ των πυλών! Η εμφάνιση της Ελλάδας θυμίζει ένα όνειρο.

EBU / ANDRES PUTTING
Φωτ. EBU / ANDRES PUTTING

Γράφει ThessNews-DESK

Ο 1ος ημιτελικός της Eurovision 2022 είναι προ των πυλών! Σήμερα τα βράδυ στις 22.00, θα παρακολουθήσουμε τη μάχη 17 χωρών στο Τορίνο να διεκδικούν 10 εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

 

Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας, διαπιστευμένος συντάκτης της ΤhessNews στην Eurovision 2022 

 

Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, που συμμετέχει για 42η φορά στη Eurovision με το τραγούδι «Die Together» που θα ερμηνεύσει η ελληνικής καταγωγής και μεγαλωμένη στη Νορβηγία Amanda Tenfjord (πραγματικό όνομα Αμάντα Γεωργιάδη).

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 15η θέση που θεωρείται πολύ ευνοϊκή. Το τραγούδι έγραψε η Amanda Tenfjord και ο Bjørn Helge Gammelsæter. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παρουσίασης έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

 

Στον ημιτελικό ψηφίζουν οι 17 χώρες καθώς επίσης η Γαλλία και η Ιταλία, που διαγωνίζονται απευθείας στον μεγάλο τελικό.

 

Η σειρά εμφάνισης των χωρών

  1. Αλβανία
  2. Λετονία
  3. Λιθουανία
  4. Ελβετία
  5. Σλοβενία
  6. Ουκρανία
  7. Βουλγαρία
  8. Ολλανδία
  9. Μολδαβία
  10. Πορτογαλία
  11. Κροατία
  12. Δανία
  13. Αυστρία
  14. Ισλανδία
  15. Ελλάδα
  16. Νορβηγία
  17. Αρμενία

 

 

EBU/ CORINNE CUMMING

 

Η χθεσινή γενική πρόβα

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η γενική πρόβα, η λεγόμενη jury rehearsal, στην οποία ψήφισαν οι επιτροπές των χωρών αυτών. Οι ψήφοι των επιτροπών θα αποτελέσουν το 50% της συνολικής βαθμολογίας, με το υπόλοιπο 50% να καθορίζεται απόψε από το τηλεοπτικό κοινό.

Αμέσως μετά την παρουσίαση των τραγουδιών, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση, με τυχαία σειρά πάντα, των 10 χωρών που πήραν την υψηλότερη βαθμολογία και που θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

 

Ουκρανία το φαβορί

Παρουσιαστές της βραδιάς είναι η πασίγνωστη τραγουδίστρια Laura Pausini, o Alessandro Cattelan και ο Mika. Παρόλες τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Ιταλοί στις πρόβες, το σόου κυλάει πολύ ομαλά και προσφέρει ένα αξιόλογο θέαμα.

Έχουμε ποικιλία σε είδη τραγουδιών. Το μεγάλο φαβορί, η Ουκρανία, απέσπασε θερμό χειροκρότημα, ενώ γενικά στα ρυθμικά τραγούδια ο κόσμος συμμετέχει με ενθουσιασμό.

 

EBU/CORINNE CUMMING

 

Η εμφάνιση της Ελλάδας

Η εμφάνιση της Ελλάδας θυμίζει ένα όνειρο. Βλέπουμε την Amanda να ξεκινάει το τραγούδι επάνω σε μια καρέκλα φορώντας λευκό φόρεμα, ενώ γύρω της υπάρχουν πολλές άλλες καρέκλες που φαίνεται ότι λιώνουν επάνω στη σκηνή, γεγονός που δηλώνει την απώλεια και το πέρασμα του χρόνου.

Σε κάποια στιγμιότυπα βλέπουμε στο βάθος τη φιγούρα της να χορεύει με έναν άνδρα. Η σκηνοθεσία είναι πολύ πετυχημένη. Η ερμηνεία της είναι ισάξια βραβείου και η όλη εμφάνιση σε ταξιδεύει και σε κερδίζει.

 

Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στην Ελλάδα και την Amanda!

 

Το ελληνικό τραγούδι 

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS: ,

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή