Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / «Κρύα» ήττα για Άρη (0-1), αντιδράσεις από τον κόσμο

AUTO MOTOSPORTS

08/05/202222:56

«Κρύα» ήττα για Άρη (0-1), αντιδράσεις από τον κόσμο

Οι κίτρινοι γνώρισαν την ήττα μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από έναν… εναλλακτικό Ολυμπιακό, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να επιστρέψουν στην 3η θέση.

«Κρύα» ήττα για Άρη (0-1), αντιδράσεις από τον κόσμο

Γράφει ThessNews-DESK

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο εξελίχθηκε για τον Άρη η 7η αγωνιστική των πλέι-οφ, καθώς οι κίτρινοι ηττήθηκαν με 0-1 από το Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πετώντας στα σκουπίδια… μία μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψουν στην 3η θέση του πίνακα και να αποκτήσουν σαφές προβάδισμα στη «μάχη» της Ευρώπης.

 

Οι παίκτες του Μπούργος ήταν άψυχοι κόντρα σε έναν… εναλλακτικό Ολυμπιακό (σ.σ. που είχε τη στήριξη περίπου 200 οπαδών του) και το τελικό αποτέλεσμα έγινε – δικαίως – αποδεκτό με έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Άρη.

Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές, με αρχή το «ντέρμπι αιωνίων» της Τούμπας την προσεχή Τετάρτη (11/05).

 

Άτυπη υπεροχή για τον Άρη στο α’

 

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Άρη σημειώθηκε στο 8ο λεπτό, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Πάλμα μέσα στη μεγάλη περιοχή και το σουτ του Ονδουρέζου να καταλήγει κόρνερ.

Στο 13′ ο Τικίνιο βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κουέστα, με τον κίπερ του Άρη να αποσοβεί τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 24ο λεπτό το σουτ του Ιτούρμπε κατέληξε στην αγκαλιά του Τζολάκη.

Το παιχνίδι είχε γενικά καλό ρυθμό στο πρώτο μισάωρο, χωρίς όμως να σημειωθεί η μεγάλη φάση μπροστά από τα καρέ των δύο αντιπάλων.

Ο Άρης ενέτεινε την πίεσή του στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους. Στο 36′ δημιουργήθηκε σύγχυση μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Ντουκουρέ να πιάνει μία κεφαλιά και τον Τζολάκη να μπλοκάρει.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ματέο Γκαρσία βγήκε με μέτωπο στην εστία των Πειραιωτών, όμως αντί να σουτάρει προτίμησε να «σπάσει» την μπάλα στον Πάλμα, που ερχόταν από τα αριστερά, με την όλη προσπάθεια να καταλήγει άουτ.

Στο 41′ ο Μαντσίνι βγήκε στην αντεπίθεση ύστερα από ωραία πάσα του Φαμπιάνο, όμως η τελική επιλογή του δεν ήταν η ιδανική, με την μπάλα να κοντράρει σε πόδια αμυντικών του Ολυμπιακού.

Στο 45′ ο Σούντγκρεν έκανε μία πολύ όμορφη ενέργεια από τα δεξιά, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μαντσίνι, όμως το σουτ του Αργεντινού (από κοντινή απόσταση) ήταν αδύναμο και απέκρουσε ο κίπερ των φιλοξενούμενων.

 

Άψυχος… στην επανάληψη

 

Ο Άρης μπήκε στην επανάληψη με σκοπό να «πάρει τα ηνία» της αναμέτρησης, όμως αυτός που «πήρε κεφάλι» στο σκορ ήταν ο Ολυμπιακός. Σε μία φάση διαρκείας στα καρέ των κιτρίνων στο 55′, ο Παπαδόπουλος έπιασε αρχικά την κεφαλιά σε σέντρα του Κούντε, ο Κουέστα απέκρουσε με υπερένταση και ο επερχόμενος Τικίνιο «έγραψε» το 0-1.

Η κίνηση από τον πάγκο του Άρη ήταν άμεση, με τον Μπούργος να περνάει στο παιχνίδι τον Εντιαγέ αντί του Πάλμα. Στο 60ο λεπτό, ο Σενεγαλέζος κέρδισε φάουλ σε πολύ πλεονεκτική θέση, με τον Ματίγια να το εκτελεί πάνω στο τείχος. Εμφανές το άγχος στους παίκτες του Άρη, που μάλλον αιφνιδιάστηκαν από το γκολ του Ολυμπιακού.

Στο 67′ ο Εντιαγέ ελίχθηκε μέσα στο «κουτί» των Πειραιωτών, έβγαλε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Μπράμπετς ήταν αδύναμη.

Στο 73′ ο Κούντε επιχείρησε ένα σουτ για λογαριασμό του Ολυμπιακού, με τον Κουέστα να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 80′ ήταν η σειρά του Μπρούνο Γκάμα να πιάσει ένα ευθύβολο σουτ από τα αριστερά, όμως αποδείχθηκε αρκετά άστοχο.

Στο 90’ένα σούτ του Ιτούρμπε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Άρη να γνωρίζει μία «άψυχη» ήττα, με τη Θύρα 3 να φωνάζει το σύνθημα «Ντροπή, ντροπή, εμείς άμα θα παίζαμε, θα είχαμε ψυχή» και «Παίκτες μπ…λα, βγάλτε τη φανέλα».

 

Δείτε εδώ το γκολ του Τικίνιο

 

Οι συνθέσεις

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Ντουκουρέ, Ματίγια, Ιτούρμπε, Γκαρσία (66′ Μπρούνο Γκάμα), Μαντσίνι (76′ Μάνος), Πάλμα (56′ Εντιαγέ).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Α. Παπαδόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος (77′ Καρμπόβνικ), Κανέ, Κούντε, Φαντιγκά (67′ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Καρβάλιο (82′ Σουρλής), Τικίνιο (76′ Ελ Αραμπί).

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS: ,

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή