Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Εφαρμογή Θεσσαλονίκη: Η διάσωση 10 ναυτοπροσκόπων μετά από ανατροπή λέμβου στο Αγγελοχώρι (audio)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

13/07/202118:47

Εφαρμογή Θεσσαλονίκη: Η διάσωση 10 ναυτοπροσκόπων μετά από ανατροπή λέμβου στο Αγγελοχώρι (audio)

8 παιδιά και 2 ενήλικες όλοι ναυτοπρόσκοποι διασώθηκαν χθές έπειτα από ανατροπή της λέμβου στην οποία επέβαιναν, 2 ναυτικά μίλια από την περιοχή  «Μεγάλο Έμβολο» του Αγγελοχωρίου

Εφαρμογή Θεσσαλονίκη: Η διάσωση 10 ναυτοπροσκόπων μετά από ανατροπή λέμβου στο Αγγελοχώρι (audio)

8 παιδιά και 2 ενήλικες όλοι ναυτοπρόσκοποι διασώθηκαν χθές έπειτα από ανατροπή της λέμβου στην οποία επέβαιναν, 2 ναυτικά μίλια από την περιοχή  «Μεγάλο Έμβολο» του Αγγελοχωρίου.

Οι ναυτοπρόσκοποι του 3ου συστήματος Σταυρούπολης της τοπικής εφορείας Λευκού Πύργου ηλικίας από 13 έως 16 ετών, επέστρεφαν από πλωτή κατασκήνωση μεταξύ Ηράκλειας και Επανομής. Ήταν γύρω στις 6 παρά το απόγευμα όταν ο καιρός άλλαξε, με αποτέλεσμα η ιστιοπλοϊκή λέμβος να ανατραπεί και οι δέκα επιβαίνοντες να βρεθούν στην θάλασσα.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το λιμενικό και στο σημείο κατέφθασε το φουσκωτό σκάφος ”ΣΩΣΤΙΚΟ Ι” με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας καθώς και το Α/Κ-Ε/Π σκάφος ”ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” Ν.Θ. 786.

Σύμφωνα με τον λιμενικό Χρήστο Σπυρόπουλο, ο οποίος κατέφθασε στο σημείο μαζί με τον ιδιώτη που διατηρεί επιχείρηση με θαλάσσια μέσα στην περιοχή Σίμο Ναλμπάντογλου, η λέμβος είχε αναποδογυρίσει, κόπηκαν τα πανιά και επειδή δεν μπορεί να ανατραπεί τελείως, γέμισε νερά.

«Όλοι φορούσαν σωσίβια και τα παιδιά ήταν καλά στην υγεία τους, ήταν ψύχραιμα, παρ όλο τον άστατο καιρό και τα μεγάλα κύματα. Πρώτα πήραμε τα τέσσερα μικρότερα παιδιά, τα ανεβάσαμε στη σωστική λέμβο και έπειτα στην δεύτερη ναυτοπροσκοπική λέμβο. Μετά πήραμε τα άλλα 3 παιδιά και εκείνη την ώρα είδαμε το αλιευτικό Άγιος Δημήτριος να έρχεται, οπότε τα ανεβάσαμε εκεί, και μετά τα υπόλοιπα παιδιά και τους ενήλικες» περιγράφει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο λιμενικός Χρήστος Σπυρόπουλος.

Η περιπέτεια των ναυτοπροκόπων είχε αίσιο τέλος ενώ τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο ”ΑΧΕΠΑ” για προληπτικούς λόγους.

 

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής εδώ:

Φωτογραφία από Meadowphoto από το Pixabay

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Καρακιουλάχ

Θεοδώρα Καρακιουλάχ. Κατάγεται από την γη της φωτιάς και της πέτρας, την πατρογονική Καππαδοκία. Ξεκίνησε το ραδιόφωνο στην εφηβική ηλικία και έκτοτε την κέρδισε η δημοσιογραφία. Εργάζεται στο Ράδιο Θεσσαλονίκη από τότε που μετοίκησε από την Καβάλα στην Θεσσαλονίκη για σπουδές.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή