Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / O Όμηρος Νετζήπογλου αποκαλύπτεται στη Thessnews: «Άρης σημαίνει οικογένεια, τιμή και ευλογία»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

30/04/202209:30

O Όμηρος Νετζήπογλου αποκαλύπτεται στη Thessnews: «Άρης σημαίνει οικογένεια, τιμή και ευλογία»

Ο 19χρονος «ρούκι» των κιτρίνων, που φέτος αποτελεί αναπόσπαστο «γρανάζι» της «μηχανής» του Γιάννη Καστρίτη, αποκαλύπτεται στον Βασίλη Μελίδη, σε μια απολαυστική συνέντευξη.

O Όμηρος Νετζήπογλου αποκαλύπτεται στη Thessnews: «Άρης σημαίνει οικογένεια, τιμή και ευλογία»

Γράφει ThessNews-DESK

Ο φετινός μπασκετικός Άρης δεν ξεκίνησε τη σεζόν με μεγάλες προσδοκίες. Ο βασικός στόχος ήταν η οικονομική εξυγίανση και στο αγωνιστικό κομμάτι η μίνιμουμ προσδοκία ήταν η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

 

Συνέντευξη στον Βασίλη Μελίδη

 

Η πορεία της σεζόν αποδείχθηκε, όμως, πολύ διαφορετική. Με έναν Γιάννη Καστρίτη να δίνει ρεσιτάλ από τον πάγκο, με επιλογές-«λαχεία» στους ξένους και με έναν ψυχωμένο ελληνικό «κορμό», ο «Αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ έχει βάλει πλώρη για τα πλέι-οφ.

Βασικό «γρανάζι» στη φετινή επιτυχία είναι και ο Όμηρος Νετζήπογλου. Ο 19χρονος γκαρντ, που θα κλείσει σε λίγο πενταετία υπό τη «σκέπη» των κιτρίνων (εντάχθηκε στις ακαδημίες το 2017, ερχόμενος από τον Όλυμπο Ελευθερίου – Κορδελιού) βιώνει φέτος την πρώτη του «γεμάτη» χρονιά με την ομάδα που αγάπησε από μικρός και δείχνει ότι θα αποτελέσει ένα από τα «next big things» του ελληνικού μπάσκετ.

Δέκα ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη επί του «αιώνιου αντιπάλου» ΠΑΟΚ, όπου αποτέλεσε έναν από τους MVP του Άρη, ο Νετζήπογλου συστήνεται μέσω της Thessnews και τα λέει… όλα. Μιλάει για τους προσωπικούς του στόχους, υπογραμμίζει τι σημαίνει για αυτόν η λέξη «Άρης» και αποκαλύπτει το μυστικό της φετινής επιτυχίας.

Απολαύστε τον…

 

 

Πρώτη «γεμάτη» χρονιά με τη φανέλα της επαγγελματικής ομάδας. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

«Νιώθω πραγματικά ευλογημένος που με εμπιστεύτηκαν οι προπονητές μου. Εγώ άρπαξα τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν και αγωνίζομαι σε έναν από τους μεγαλύτερους – αν όχι το μεγαλύτερο – συλλόγους της χώρας. Πραγματικά νιώθω δέος και τιμή να παίζω για αυτή την ομάδα».

 

Ο Άρης, τηρουμένων των αναλογιών, πραγματοποιεί φέτος μία πολύ καλή σεζόν. Ποιο είναι το μυστικό;

«Το μυστικό είναι ότι έχουμε όλοι έχουμε πολλή ενέργεια, είμαστε οι περισσότεροι σε νεαρή ηλικία. Όλοι επιζητάμε τη νίκη, διψάμε για τη διάκριση με την ομάδα. Τα «αποδυτήρια» είναι καλά, έχουμε εξαιρετική σχέση με τους προπονητές, είμαστε όλοι μια οικογένεια. Όλα αυτά πιστεύω ότι είναι το «κλειδί» της επιτυχίας».

 

Ποια είναι η συμβολή του Γιάννη Καστρίτη και της διοίκησης για… όλο αυτό που βλέπουμε φέτος;

«Υπάρχει πολύ καλή χημεία και με τον κόουτς και με τη διοίκηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς η εξαιρετική επικοινωνία… βγαίνει και μέσα στο παιχνίδι. Ο κόουτς προσπαθεί μας δίνει ενέργεια, εμείς παίρνουμε κουράγιο και αυτό μας βοηθάει πολύ.

Η διοίκηση, από την πλευρά της, είναι συνεχώς κοντά μας, μας βοηθάει σε όποιο πρόβλημα προκύψει. Γενικότερα, φέτος γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από τη διοίκηση. Έχουν πληρωθεί πολλά ban, παράλληλα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους προς τα εμάς και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

 

Ο Όμηρος Νετζήπογλου με τον συντάκτη της Thessnews, Βασίλη Μελίδη

 

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, μέσα σε ένα γεμάτο Παλέ, ήσουν ένας από τους διακριθέντες του Άρη. Θα το θυμάσαι για πάντα αυτό το ματς;

«Αυτό το παιχνίδι το είχα για μέρες στο μυαλό μου. Είναι το ντέρμπι της πόλης, στον πρώτο γύρο είχαμε χάσει με μεγάλη διαφορά και περίμενα πώς και πώς να αγωνιστώ σε ένα γεμάτο Παλέ. Αυτό ήταν το όνειρό μου από την πρώτη μέρα που ήρθα στον Άρη. Έβλεπα το γεμάτο Παλέ και… ζήλευα (σ.σ. με την καλή έννοια). Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμφάνισή μου, αλλά αυτό που με νοιάζει περισσότερο είναι ότι κέρδισε η ομάδα και μάλιστα μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο, στοιχείο που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη νίκη».

 

«Αγαπάω τον Άρη»

 

Είναι γεγονός ότι ο Άρης βρίσκεται σε φάση οικονομικής εξυγίανσης και δεν είναι εύκολο να κρατήσει παίκτες που «εκτοξεύεται» η χρηματιστηριακή τους αξία. Με το χέρι στην καρδιά… αν έρθει κάποια καλύτερη πρόταση για σένα, θα πεις το «ναι» ή θα προτιμήσεις να διακριθείς με την ομάδα που αγάπησες από μικρός;

«Εγώ αγαπάω τον Άρη και μου αρέσει πάρα πολύ το περιβάλλον που είμαι. Όλοι οι άνθρωποι, από το παιδικό ακόμα τμήμα, με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι θα προκύψει στο μέλλον, αλλά θέλω να επαναλάβω ότι αυτή η ομάδα είναι η… οικογένειά μου».

 

Ποιο είναι το μεγάλο ατού του «παίκτη» Νετζήπογλου και ποιο στοιχείο επιδέχεται διόρθωσης;

«Νομίζω ότι έχω πολλά πράγματα να διορθώσω. Την ντρίμπλα μου, το σουτ μου… Θέλω, επίσης, να γίνω πιο γυμνασμένος. Όσον αφορά, τώρα, το δυνατό μου «όπλο», αυτό είναι η ενέργεια. Επίσης, μου αρέσει πολύ το ανοιχτό γήπεδο και το transition παιχνίδι. Μου αρέσει πολύ και το drive.

 

 

«Όνειρο η Εθνική Ανδρών»

 

Κεφάλαιο εθνική ομάδα. Έχεις ήδη συμμετάσχει στα κλιμάκια Παμπαίδων και Παίδων. Αποτελεί όνειρο η συμμετοχή στην Εθνική Ανδρών;

«Είναι ένα όνειρο που έχω από μικρός. Είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή να παίζει για τη χώρα του. Βήμα-βήμα θέλω να γίνομαι καλύτερος και ελπίζω να κληθώ. Ελπίζω να είμαι υγιής, να δουλεύω καθημερινά στις αδυναμίες μου και… όλα θα έρθουν στην ώρα τους».

 

Ο… άνθρωπος Νετζήπογλου

 

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, θέλαμε να γνωρίσουμε και τον… άνθρωπο Νετζήπογλου. Τι ρόλο παίζει για αυτόν η οικογένειά του; Ποιος είναι ο χαρακτήρας του; Ποιες… θαυμάστριες τον ελκύουν; Ο Όμηρος δε δίστασε να απαντήσει σε τίποτα.

 

Μεγάλωσες στο Κορδελιό, όπου το «ασπρόμαυρο» στοιχείο είναι έντονο. Εσύ από μικρός υποστήριζες τον Άρη;

«Υποστήριζα τον Άρη από μικρός. Είχα μαγευτεί από τον κόσμο του. Έβλεπα βίντεο με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη και με εντυπωσίασε αυτό το πράγμα. Να, λοιπόν, που τώρα αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας».

 

 

Θέλω να μου πεις ποια είναι η συμβολή της οικογένειάς σου στην μπασκετική εξέλιξή σου.

«Είμαστε μία πολύ δεμένη οικογένεια και αγαπάμε όλοι το μπάσκετ. Ο πατέρας έπαιζε μπάσκετ, ο αδελφός μου παίζει μπάσκετ κι έτσι με υποστήριξαν πάρα πολύ σε αυτό που έκανα. Ήταν πάντα δίπλα μου, με στήριζαν σε ό,τι κι αν προσπαθούσα και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

 

Σίγουρα ο κόσμος του Άρη θα θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα. Θέλω να μου περιγράψεις με τρεις λέξεις το χαρακτήρα σου.

«Δύσκολη ερώτηση, μου άρεσε… Λοιπόν: πεισματάρης, δουλευταράς και ταπεινός. Θέλω να είμαι όσο περισσότερο μπορώ χαμηλών τόνων και να αφοσιώνομαι σε αυτό που κάνω. Δε μου αρέσει να με λένε απλά… ταλέντο».

 

Με τι γελάει πολύ ο Όμηρος Νετζήπογλου και τι τον ενοχλεί περισσότερο;

«Με ενοχλούν πολύ οι άνθρωποι που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα… Από την άλλη πλευρά, γελάω περισσότερο με αυτά που έκανα μικρός… Ήμουν ένα παιδί-ζιζάνιο και, αναπολώντας τα, γελάω».

 

 

Επειδή σίγουρα θα έχεις πολλές θαυμάστριες στον Άρη, τι σε γοητεύει περισσότερο σε μια γυναίκα;

«Θα απαντήσω λιτά: ο χαρακτήρας της».

Τι σημαίνει για σένα η λέξη «Άρης»;

«Πρώτα απ’ όλα οικογένεια. Παράλληλα, είναι τιμή να παίζει σε αυτή την ομάδα. Πραγματικά νιώθω ευλογημένος που είμαι σε αυτό το σύλλογο».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS: ,

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202417:28

  Αύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024 στις 11 π.μ. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης και της επετείου απελευθέρωσής της. Τη Δευτέρα 28

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

  Πρόκειται για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας των οποίων η αναβάθμιση υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ωστόσο ο εκσυγχρονισμός τους δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα. H εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

  “Εγώ θα είμαι μέλος της αποστολής της διακοινοβουλευτικής επιτροπής διασύνδεσης Αλβανίας – Ε.Ε. Θα εκπροσωπώ το μεγαλύτερο νομικό θεσμό της Ευρώπης, ο κ. Ράμα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του και το κράτος του. Ελπίζω ότι επιβάλει η αστική ευγένεια, ο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202420:54

  Απαλλαγμένος από την ταλαιπωρία της φυλάκισης των 16 μηνών, ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συνάντηση είναι με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστα Γκιουλέκα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202419:22

Η προμήθεια των σκαφών, συνολικής αξίας άνω των 12.000.000€, περιλαμβάνει μεγάλα σκάφη ικανά να επιχειρούν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες έως και 9 Μποφόρ, καθώς και μικρότερα σκάφη για επιχειρήσεις διάσωσης σε θαλάσσιες περιοχές και πλημμύρες.   «Για μία ακόμη φορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202418:49

Ισχυρίζονται εκ νέου ότι οι έρευνες του ελληνικού σκάφους O/AEGAEO που πήραν παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, αφορούν σε περιοχές που ανήκουν σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα». Προχθές, ο σταθμός της Σμύρνης είχε εκδώσει ταυτόσημη

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή