Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / ΠΑΟΚ : Μια βραδιά μεγαλείου και απονομής ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης

AUTO MOTOSPORTS

28/04/202216:55

ΠΑΟΚ : Μια βραδιά μεγαλείου και απονομής ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης

Επειδή ήμουν στο Φάληρο και έζησα δια ζώσης όλη την βραδιά, έχω να γράψω τόσα πολλά αλλά θα πρέπει να δείξω αυτοσυγκράτηση και να παραθέσω το «ζουμί». Γράφει ο Στέλιος Στεργιάδης.

ΠΑΟΚ : Μια βραδιά μεγαλείου και απονομής ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης

Γράφει 3dsmin@

Έχουν περάσει αρκετές ώρες από την στιγμή που ο Ισπανός διαιτητής έχει σφυρίξει την λήξη στο «Καραϊσκάκης», που σήμανε μια από τις πιο σπουδαίες προκρίσεις στην ιστορία του θεσμού γενικότερα, που έκανε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό. 

Επειδή ήμουν στο Φάληρο και έζησα δια ζώσης όλη την βραδιά, έχω να γράψω τόσα πολλά αλλά θα πρέπει να δείξω αυτοσυγκράτηση και να παραθέσω το «ζουμί».

Εύκολα σε αυτή την γωνιά του διαδικτύου και στο συγκεκριμένο blog μπορεί να δίνει και μια αναφορά 1500 λέξεων, όμως επίσης θα μπορούσα να «καθαρίζω» βάζοντας την παρακάτω φωτογραφία…

Όχι για τους πανηγυρισμούς των παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά για τις… φάτσες που βρίσκονται στο background και στις αντιδράσεις τους όταν κατάλαβαν ότι την «πάτησαν».

Πάμε όμως στα πιο σημαντικά όλων για να δώσουμε και μια άλλη διάσταση στην πρόκριση της ομάδας του Λουτσέσκου απέναντι στην πολυδιαφημισμένη υπερομάδα (;) στην Ελλάδα φέτος.

Η βραδιά στο «Καραϊσκάκης» και η πρόκριση του ΠΑΟΚ φέρνει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος κόουτς έκανε εξαιρετικό «διάβασμα» στο ματς και… έδεσε κόμπο τον Μαρτίνς.

Και στο πως τον έδεσε κόμπο είναι η πιο μεγάλη μαγκιά από πλευράς Λουτσέσκου. Να ξεκινήσουμε το μέτρημα; Ο Δικέφαλος χθες παρατάχθηκε στον ημιτελικό χωρίς να εχει διαθέσιμους τους Βιεϊρίνια, Τσιγγάρα, Ελ Καντουρί, Ζαμπά και Μιχαηλίδη.

Κατά την διάρκεια του αγώνα ο Λουτσέσκου είχε να αντιμετωπίσει και τρεις αναγκαστικές αλλαγές!

Πρώτα ο Μπίσεσβαρ στο ημίχρονο (μπήκε ο Σοάρες στην θέση του), στην συνέχεια ο Μιτρίτσα (που ήταν αρκετά σημαντικός όσο αγωνίστηκε) και ο εξαιρετικός στο Φάληρο, Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με τον Τέιλορ δεξί χαφ, δίδυμο στα χαφ Σβαμπ-Κούρτιτς, Σοάρες κάτι σαν δεκάρι και σέντερ φορ τους Ολιβέιρα – Τσόλακ. Παρά το γεγονός ότι το σχήμα ήταν από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα πειραματικό, ήταν εμφανώς η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Και παρά τα προβλήματα – απουσίες, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, είχε περισσότερες ευκαιρίες. Δινόταν η εντύπωση στο γήπεδο ότι ο Ολυμπιακός ήταν υπό το καθεστώς “μηχανικής υποστήριξης” απλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε βρει τον τρόπο να τραβήξει το… καλώδιο από το ρεύμα.

Και τελικά… τον βρήκε τον τρόπο. Ιδανικά, ίσως και… ηδονικά.

Δεν υστέρησε κανείς από πλευράς ΠΑΟΚ που πήρε μια δικαιότατη πρόκριση. Το ποδόσφαιρο απένειμε με τον τρόπο του δικαιοσύνη με το γκολ του Τσόλακ, θα ήταν κάτι περισσότερο από άδικο να μην πάει στον τελικό ο Δικέφαλος κόντρα σε μια ομάδα που είχε κορυφαίους (ξανά) τον Βάτσλικ και τον… Παπασταθόπουλο.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στον τελικό, δεν είμαι μέντιουμ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ έπαψε να είναι η ομάδα του… παραλίγο. Σταμάτησε να ειναι η ομάδα που της χτυπάνε την πλάτη και που της λένε “καλά παίξατε, αλλά…”. Μεγαλειώδης εμφάνιση χωρίς κανέναν να υστερεί και η ομάδα φρόντισε να κάνει τους δικούς της οπαδούς να πάθουν… έξαψη.

Έχει αλλάξει το στάτους του ΠΑΟΚ και αυτό φάνηκε ΚΑΙ χθες στον Πειραιά. Και με 1-0 πίσω στο σκορ στο 105ο λεπτό η ομάδα του Λουτσέσκου δεν τα παράτησε ποτέ. Αυτό είναι το σωστό… μεντάλιτι και που κάνει άπαντες να τον παραδεχτούν.

Υ.Γ : Το μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν, εστάλη ήδη… φέτος ο ΠΑΟΚ με τα λάθη όλων στο πρώτο εξάμηνο χάρισε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, αλλά δεν τα δώρα δεν θα υπάρξουν ξανά από τον Αύγουστο…

Υ.Γ : Ενδεικτικό της κατάσταση στο ματς ειναι τα συγχαρητήρια που έδωσε μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού σε όσους ήμασταν εκεί από τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή