Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Μας «δουλεύουν» οι συνδικαλιστές της ΕΥΑΘ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

11/02/201923:31

Μας «δουλεύουν» οι συνδικαλιστές της ΕΥΑΘ

Μας «δουλεύουν» οι συνδικαλιστές της ΕΥΑΘ

«Όταν θίγονται ζητήματα όπως το νερό ή η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, τότε η κυβέρνηση πρέπει να πέσει», τόνιζε το καλοκαίρι του 2013 ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και οι εταιρείες του νερού (ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ) πήραν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης. Τελικά, η ΕΥΑΘ μεταβιβάστηκε στο Υπερταμείο και η ιδιωτικοποίηση της ουσιαστικά «πάγωσε» για αόριστο χρονικό διάστημα.

Πριν από λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι της εταιρείας διέκοψαν την γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ καθώς διεκδικούν την επιστροφή του νερού σε καθεστώς δημόσιου οργανισμού.
Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων είναι η επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα πριν τα μνημόνια.

Έτσι όπως πάνε οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ με προεξάρχοντες τους συνδικαλιστές τους, θα ζητήσουν σε λίγο και bonus καλής απόδοσης γιατί το δίκτυο υδροδότησης της επιχείρησης λειτουργεί… τέλεια και η Θεσσαλονίκη δεν έχει… ταλαιπωρηθεί καθόλου από διακοπές στην ύδρευση.

Είναι αλήθεια ότι η ΕΥΑΘ εδώ και τουλάχιστον μία 20ετία έχει εγκαθιδρυμένο έναν ιδιότυπο εργασιακό συνδικαλισμό, ο οποίος νομίζει ότι η εταιρεία είναι δική του… και μπορεί να κάνει ότι του «κουλαντρίζει».

Κάποιες κυβερνήσεις, όπως η σημερινή, «χάιδεψαν» αφειδώς αυτούς τους συνδικαλιστές και τους υποσχέθηκαν παλαιότερα «λαγούς με πετραχήλια».

Αλλά όλα τα θαύματα στη ζωή κρατούν μόνο τρεις ημέρες και οι συνδικαλιστές της ΕΥΑΘ ανακάλυψαν πως ούτε η σημερινή κυβέρνηση μπορούσε να πάει κόντρα στα μνημονιακά κελεύσματα και έτσι η επιχείρηση κατέληξε στο Υπερταμείο, όπου και παραμένει.

Η ΕΥΑΘ προφανώς και δεν ανήκει στους συνδικαλιστές της και σε κανέναν εργαζόμενο της. Ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και δη στο Υπερταμείο, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί ακόμη και να την πωλήσει…

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #144 (09/02/2019-10/02/2019)

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δημήτρης Διαμαντίδης

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Διαμαντίδης είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και στο Ράδιο-Θεσσαλονίκη διατηρεί το οικονομικό ρεπορτάζ από το 2005 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα είναι οικονομικός συντάκτης στο site Thessnews.gr, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε ως δημοσιογράφος από το 1996 έως το 2014 στην καθημερινή οικονομική εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ (Γραφείο Βορείου Ελλάδος-συγκρότημα Πήγασου) και από το 1998-2003 στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής.Στο πεδίο της επικοινωνίας διατηρεί από το 2010 μέχρι και σήμερα το Γραφείο Τύπου της ΔΕΘ-Helexpo και από το 2017 μέχρι και σήμερα το Γραφείο Τύπου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Έχει συνάψει και υλοποιήσει πολλές ακόμη συνεργασίες στο κομμάτι της επικοινωνίας, όπως με την εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων Artion, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) κα.Παράλληλα από το 2015-2017 δραστηριοποιήθηκε στην εταιρεία Hyphen SA (με έδρα την Θεσσαλονίκη) στο κομμάτι της δημιουργίας περιεχομένου (content creation and marketing) και της διαχείρισης της εικόνας της επιχείρησης στα ΜΜΕ.Ομιλεί άριστα την Αγγλική και αρκετά καλά την Γερμανική.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

  Κυριαρχία Μητσοτάκη και «Νέας Δημοκρατίας» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτη η «Ελληνική Λύση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202419:40

  Σειρά συναντήσεων και προγραμματισμένες ομιλίες, περιμένουν τον Στέφανο Κασσελάκη το προσεχές διάστημα.   Σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου ήταν στην Κατερίνη, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωάννη Ντούμο, στο Δημαρχείο. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει  στο café «Le garcon Olympus

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202417:28

  Αύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024 στις 11 π.μ. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης και της επετείου απελευθέρωσής της. Τη Δευτέρα 28

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

  Πρόκειται για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας των οποίων η αναβάθμιση υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ωστόσο ο εκσυγχρονισμός τους δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα. H εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

  “Εγώ θα είμαι μέλος της αποστολής της διακοινοβουλευτικής επιτροπής διασύνδεσης Αλβανίας – Ε.Ε. Θα εκπροσωπώ το μεγαλύτερο νομικό θεσμό της Ευρώπης, ο κ. Ράμα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του και το κράτος του. Ελπίζω ότι επιβάλει η αστική ευγένεια, ο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202420:54

  Απαλλαγμένος από την ταλαιπωρία της φυλάκισης των 16 μηνών, ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συνάντηση είναι με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστα Γκιουλέκα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή