Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Άρης: Το «μαγικό ραβδί» του Μπούργος – Τι άλλαξε ο Αργεντινός μέσα σε δύο μήνες

AUTO MOTOSPORTS

27/04/202210:00

Άρης: Το «μαγικό ραβδί» του Μπούργος – Τι άλλαξε ο Αργεντινός μέσα σε δύο μήνες

Το «αποτύπωμα» του 53χρονου τεχνικού είναι έντονο στους «κιτρίνους», παρά το γεγονός ότι το διάστημα παραμονής του στη Θεσσαλονίκη δεν είναι μεγάλο.

Άρης: Το «μαγικό ραβδί» του Μπούργος – Τι άλλαξε ο Αργεντινός μέσα σε δύο μήνες

Γράφει ThessNews-DESK

Στην «εποχή Χερμάν Μπούργος» έχει μπει ο Άρης από τις 22 Φεβρουαρίου και είναι γεγονός ότι η επιρροή του Αργεντινού τεχνικού σε όλα τα επίπεδα είναι εμφανής.

 

Έχοντας κλείσει δύο μήνες παραμονής στη Θεσσαλονίκη, ο 53χρονος κόουτς έχει ήδη βάλει τις δικές του «πινελιές» (τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι) και πλέον αυτό που μένει είναι να «χτίσει» την ομάδα που θέλει, από την έναρξη της νέας σεζόν.

Η επιρροή Μπούργος φάνηκε με το… καλημέρα, με τον Άρη να επικρατεί με το εμφατικό 3-0 επί του Ατρομήτου στις 23 Φεβρουαρίου, εκείνο το απόγευμα Τετάρτης που ο Αργεντινός κόουτς «μύριζε» για πρώτη φορά ως… επίσημος νέος προπονητής την ατμόσφαιρα του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Με τον Μπούργος στον πάγκο, οι Θεσσαλονικείς έχουν δεχθεί μόλις μία ήττα σε οκτώ παιχνίδια (5-2-1 το σχετικό σερί), βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση του πίνακα των play offs και προβάλλουν ως φαβορί έναντι ΑΕΚ και Παναθηναϊκού για την ευρωπαϊκή έξοδο. Σημειώστε, δε, ότι αν ο Άρης καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για το ερχόμενο Europa Conference League, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για τέταρτη σερί σεζόν.

 

Ο «άρχοντας των ντέρμπι»

 

Όπως προαναφέραμε, ο Άρης μετρά πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα με τον Μπούργος στο «τιμόνι». Έκλεισε με τρία διαδοχικά τρίποντα την κανονική διάρκεια της φετινής Superleague (3-0 με Ατρόμητο, 0-2 με Αστέρα Τρίπολης, 2-1 με Ολυμπιακό) και «τρέχει» σερί 2-2-1 στα play offs. Μοναδική ήττα αυτή της πρεμιέρας στο «Καραϊσκάκη» (2-1), όπου οι κίτρινοι άξιζαν σίγουρα κάτι παραπάνω. Ακολούθησαν οι εντός έδρας «λευκές» ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα, το διπλό επί της ΑΕΚ (1-2) και η μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ (1-0) στις 17 Απριλίου.

Κοινώς… σε μόλις οκτώ παιχνίδια στον πάγκο, ο Μπούργος έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη κόντρα σε τρεις από τους τέσσερις «μεγάλους» και παράλληλα να παραμείνει αήττητος.

 

Δεν «κολλάει» σε μία διάταξη

 

Στο τακτικό κομμάτι, η μεγάλη διαφορά του Μπούργος με τον προκάτοχό του (Μάντζιος) είναι ότι δεν «κολλάει» σε μία διάταξη, όταν το παιχνίδι πηγαίνει «στραβά». Αντίθετα, τολμάει να προχωρά εγκαίρως σε αλλαγές σε πρόσωπα και διάταξη, προκειμένου να «γυρίσει» την εις βάρος του κατάσταση.

Χαρακτηριστικό το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ο 53χρονος επέλεξε να ξεκινήσει με διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Είδε γρήγορα ότι η συγκεκριμένη επιλογή ήταν δυσλειτουργική και άλλαξε άρδην τα πράγματα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, κάνοντας τον Άρη πολύ πιο επικίνδυνο επιθετικά (άσχετα να τελικά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο).

 

Δίνει ευκαιρίες σε όλους

 

Τέλος, ένα ακόμα στοιχείο που προκύπτει είναι ότι ο Μπούργος είναι αποφασισμένος να περάσει από το «φίλτρο» του ολόκληρο το ρόστερ, προκειμένου να έχει μία όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον Άρη της σεζόν 2022-23.

Φυσικά, υπάρχει και η «θηλιά» της απαγόρευσης μεταγραφών (την προσεχή Παρασκευή αναμένουν με αγωνία στον Άρη την απόφαση του CAS), όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ο Αργεντινός θέλει να ξέρει σε ποιους παίκτες μπορεί να βασιστεί.

Του πιστώνεται, δε, το γεγονός ότι έχει εντάξει πλήρως στο ροτέισον τους νεοφερμένους Εμπακατά, Ντουκουρέ και Πάλμα, οι οποίοι αρχίζουν να δείχνουν τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκαν.

Το τελικό συμπέρασμα της δίμηνης «εποχής Μπούργος» είναι το εξής: μπορεί ο Άρης να μην «έχει στο τσεπάκι» τη νίκη σε κάθε ματς, όμως ταυτόχρονα αποτελεί μία ομάδα, που πρέπει να «φτύσεις αίμα» για να την κερδίσεις.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS: ,

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή