Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Πάτρα: Η εκταφή της Μαλένας θα λύσει το μυστήριο του θανάτου της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

24/04/202212:33

Πάτρα: Η εκταφή της Μαλένας θα λύσει το μυστήριο του θανάτου της

Από τη διαδικασία αυτή, αναμένεται να ληφθούν δείγματα από τρίχες και νύχια, τα οποία θα ελεγχθούν πιο εμπεριστατωμένα για την ανεύρεση πιθανών ουσιών.

Πάτρα: Η εκταφή της Μαλένας θα λύσει το μυστήριο του θανάτου της

Γράφει ThessNews-DESK

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η εκταφή της Μαλένας, του παιδιού του ζευγαριού Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, που έφυγε πρώτο από τη ζωή, τον Απρίλιο 2019 σε ηλικία 3,5 ετών.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», οι διαδικασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, μετά την πρόσφατη παραγγελία της Εισαγγελίας Αθηνών για εξέταση από μηδενική βάση των αιτιών θανάτου, τόσο της Μαλένας, όσο και της Ίριδας από τους δύο ιατροδικαστές της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογριά.

Από πλευράς ιστολογικής εξέτασης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού, είναι απίθανο να έχει διατηρηθεί ιστός. Άλλωστε, το ενδεχόμενο της εκταφής περιλαμβανόταν στην εισαγγελική παραγγελία για τον ορισμό των δύο πραγματογνωμόνων.

 

Δείγματα από τρίχες και νύχια

 

Από τη διαδικασία αυτή, αναμένεται να ληφθούν δείγματα από τρίχες και νύχια, τα οποία θα ελεγχθούν πιο εμπεριστατωμένα για την ανεύρεση πιθανών ουσιών, που μπορεί να χορηγήθηκαν στη Μαλένα και να συνετέλεσαν στον θάνατο της, όπως στην περίπτωση της 9χρονης αδερφής της, Τζωρτζίνας.

Να σημειωθεί ότι ο τοξικολογικός έλεγχος που διενεργήθηκε και συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας, δεν εντόπισε κάποια τοξική ή φαρμακευτική ουσία. Ωστόσο, αυτός ο έλεγχος, εκ των υστέρων θεωρείται έως έναν βαθμό ανεπαρκής για την αναζήτηση συγκεκριμένων ουσιών.

 

Γαλεντέρης: «Ανοικτό το ενδεχόμενο χορήγησης τοξικών ουσιών»

 

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης αναφέρει στη «Real News»: «Έχοντας μελετήσει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, εκτιμώ ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης τοξικών ουσιών. Πρέπει πάση θυσία να αποκλειστεί τυχόν χορήγηση δηλητηρίων ή άλλων φαρμάκων διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν ευρήματα στο ήπαρ και στα νεφρά. Συνεπώς, οι Αρχές οφείλουν να προχωρήσουν σε μία ενδελεχή τοξικολογική διερεύνηση. Στην περίπτωση της Μαλένας είναι μεν συμβατός ο ασφυκτικός θάνατος, αλλά πρέπει να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση ως προς τις ουσίες».

Και προσθέτει: «Δεν αποκλείεται να χορηγήθηκε τοξική ουσία στο παιδί και στη συνέχεια να επιχειρήθηκε και ο ασφυκτικός θάνατος του. Και, δυστυχώς, αυτό το σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί όσο εφιαλτικό κι αν είναι».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή