Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Κορωνοϊός: Τί απαντά η Μ. Παγώνη σε νεαρό που νόσησε και φοβάται το εμβόλιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

09/07/202119:43

Κορωνοϊός: Τί απαντά η Μ. Παγώνη σε νεαρό που νόσησε και φοβάται το εμβόλιο

Κορωνοϊός: Τί απαντά η Μ. Παγώνη σε νεαρό που νόσησε και φοβάται το εμβόλιο

Γράφει thessnews

Συρροή κρουσμάτων εντοπίστηκε σε νεαρά άτομα τα οποία επέστρεφαν από το επέστρεψαν από το ταξίδι τους. Όλοι οι ταξιδιώτες έχουν τεθεί σε καραντίνα.

«Είχαμε πάει έξι μέρες. Όταν γυρίσαμε, την Τρίτη, μάθαμε το πρώτο κρούσμα από self test ενός παιδιού, που έκανε μόνος του. Μετά ήρθαν και τα υπόλοιπα. Πριν μπούμε στο καράβι της επιστροφής είχαμε κάνει και ένα self test, αλλά είχε βγει αρνητικό» ανέφερε, αρχικά, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ένας εκ των νεαρών ατόμων που είχε πάει στην Ίο.

«Δεν είχαμε πάει σε πάρτι στην Αθήνα πριν φύγουμε, αλλά άλλα παιδιά, που είχαν φύγει μαζί μας, είχαν πάει» πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι άνθρωποι εκεί τους παρότρυναν υπέρ της τήρησης των μέτρων.

 

«Κάθε μέρα σε διαφορετικό πάρτι»

«Μη λέμε τα πράγματα όπως θέλουμε να τα πούμε… Στην Ίο οι άνθρωποι μας έλεγαν συνέχεια να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκες, αλλά ο καθένας έχει τη δική του ευθύνη, αν θέλει να πάει να ξεσαλώσει. Μάθαμε ότι στην Ίο είναι σχεδόν όλοι εμβολιασμένοι. Μας έλεγαν συνέχεια να κρατάμε αποστάσεις, να μη συνωστιζόμαστε», τόνισε ο Άγγελος.

«Κάθε μέρα, σε διαφορετικό πάρτι ήμαστε. Γι’ αυτό πήγαμε, για να περάσουμε καλά. Ήταν πάρα πολύ ωραία. Αν γνωρίζαμε ότι θα κολλούσαμε αλλά θα το περνούσαμε μόνον εμείς, θα πηγαίναμε ξανά όλοι», είπε από τη μεριά του ο Άρης.
Η Ματίνα Παγώνη τον ρώτησε πόσα άτομα ήταν στα πάρτι, αλλά είπε πως δεν μπορούσε να υπολογίσει.

Όσο για το πώς βιώνουν το ότι νοσούν από κορωνοϊό, ο Άγγελος είπε ότι «οι θεοί δεν παθαίνουν τίποτα» και, όπως εξήγησε, τώρα είναι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, χωρίς να έχει επαφή με τους δικούς του.

«Στο χαβαλέ το έχουμε πάρει. Έχουμε καταλάβει ότι είναι σημαντικό αυτό που έγινε τώρα και έχουμε κλειστεί μέσα. Όσοι δεν έχουμε εμβολιαστεί δεν θα επηρεάσουν την απόφασή μας τα 150 ευρώ. Δεν θεωρώ ότι κινδυνεύω εγώ και οι συνομήλικοί μου», είπε από την πλευρά του ο Άρης.

 

Τι τους απάντησε η Ματίνα Παγώνη

Από τη μεριά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξήγησε στα παιδιά ότι οι συγγενείς τους, αν και εμβολιασμένοι, εξακολουθούν να μπορούν να νοσήσουν, και αυτός είναι και ο λόγος που και οι ίδιοι θα έπρεπε να εμβολιαστούν.

«Με τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε, δεν έχουμε δεδομένα ότι θα συμβεί κάτι σε πέντε ή 10 χρόνια που να προέρχεται από το εμβόλιο. Γι’ αυτό προτρέπουμε τις νέες ηλικίες να εμβολιαστούν και γι’ αυτό έγιναν και οι σχετικές μελέτες. Όταν ήταν μικρά αυτά τα παιδιά, έκαναν πολλά εμβόλια».

«Τώρα, πρέπει να ξέρουν ότι η ίδια η νόσος κάνει πολλές επιπλοκές και θρομβώσεις στα διάφορα όργανα του σώματός μας. Οι θρομβώσεις από το εμβόλιο ήταν μία στο εκατομμύριο, και αν… Αλλά και μια ασπιρίνη να πάρουμε, αν δείτε τις επιπλοκές που μπορεί να υπάρχουν, δεν θα ξαναπάρετε ποτέ κανένα φάρμακο», είπε η κυρία Παγώνη, με τον Άρη να της απαντά ότι «τα εμβόλια που κάναμε μικροί, για να μας τα κάνουν οι γονείς μας ήταν πολλά χρόνια δοκιμασμένα, δεν ήταν ανάγκη να βγουν γρήγορα, όπως αυτά για τον κορωνοϊό».

«Υπήρχαν εμβόλια από αυτά που κάνατε μικροί που δοκιμάστηκαν για λίγο διάστημα, όπως αυτά για τον κορωνοϊό τώρα. Η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ, τα δεδομένα μας είναι τελείως διαφορετικά. Ποτέ δεν θα δίναμε κάτι εις βάρος ιδιαίτερα των νέων ατόμων», απάντησε η Ματίνα Παγώνη.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.10.202409:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή