Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Συναγερμός στο Άγιο Όρος – Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ιερομόναχος με τη μετάλλαξη δέλτα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

09/07/202119:33

Συναγερμός στο Άγιο Όρος – Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ιερομόναχος με τη μετάλλαξη δέλτα

Στην αποκάλυψη πως την Πέμπτη εισήχθη στη ΜΕΘ του Παπανικολάου ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Δέλτα, προχώρησε σε συνέντευξή του ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Νίκος Καπραβέλος.

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει thessnews

Ο κ. Καπραβέλος έκανε γνωστό, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, πως ο νοσηλευόμενος είναι ένας 49χρονος ιερομόναχος από το Άγιον όρος, ο οποίος εισήχθη στη ΜΕΘ στις 2 Ιουλίου και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

“Παρότι η ινδική μετάλλαξη εντοπίζεται μόλις στο 1% των κρουσμάτων που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ, ήδη χτύπησε την πόρτα των μονάδων εντατικής. Έχει σημάνει συναγερμός στο Άγιο Όρος”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την έξαρση της πανδημίας που παρατηρείται στη χώρα, ο ίδιος προειδοποιεί πως “η χαλάρωση, οι μεταλλάξεις και οι ανεμβολίαστοι, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που αν προστεθεί στο εξαντλημένο σύστημα υγείας, θα μιλάμε για εφιάλτη”.

“Αν λάβει κανείς υπόψη του τη δυναμική του συστήματος υγείας, που έχει εξαντλήσει τα όριά του, που δεν έχει ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη, με μονάδες εντατικής χωρίς προσωπικό, τότε τα περιθώρια αντιμετώπισης είναι πολύ μικρά σε σχέση με τις πολύ μεγάλες εισροές που μπορεί να έχουμε κατά το τέταρτο κύμα”, πρόσθεσε.

 

«Τα εμβόλια είναι ένα όπλο στα χέρια μας απέναντι σε έναν υπέρ μεταδοτικό ιό»

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος εκτίμησε πως «αν προχωρήσουμε στην επίτευξη ανοσίας με φυσικό τρόπο, δηλαδή με τη νόσηση, τότε η μάχη με τον ιό θα είναι μακροχρόνια καθώς θα διαρκέσει πάνω από τέσσερα χρόνια στα οποία θα έχουμε πολλούς θανάτους και πολλές παράπλευρες απώλειες, πέρα από αυτές στην υγεία και στην οικονομία.»

«Πιο ευάλωτοι είναι οι πολίτες άνω των 60 ετών. Το ποσοστό θνητότητας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ξεπερνά το 80%. Για να εκριζωθεί ο ιός, θα πρέπει να πετύχουμε την τεχνητή ανοσία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85%. Τα εμβόλια είναι ένα όπλο στα χέρια μας απέναντι σε έναν υπέρ μεταδοτικό ιό από τον οποίο θα κολλήσουμε όλοι”, υπογράμμισε.

“Η πολιτεία δεν μπορεί να νίπτει τα χέρια της ή να διχάζει τους πολίτες. Πρέπει να μην προκαλεί σύγχυση με τις αποφάσεις της και οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να εμβολιαστούν. Αν δεν δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί, δεν κάνουμε τίποτα”, κατέληξε στην τοποθέτησή του.
 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.10.202409:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή