Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5
17/2/2017 4:38:32 μμ
Τσακαλώτος: Πολιτική λύση στο EG της Δευτέρας (video)
Share on Facebook
 
 
Πολιτική απόφαση στο EG της 20ης Φεβρουαρίου βλέπει ο ΥΠΟΙΚ Ε. Τσακαλώτος.
Αυτήν την εκτίμηση έκανε σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος .
Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του κ.Τσακαλώτου με το προεδρείο του συνδέσμου στο ΥΜΑΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδέσμου:

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε σήμερα η Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης μετέφερε τις ανησυχίες της βιομηχανίας σχετικά με την κάθετη πτώση του τζίρου της αγοράς που παρατηρείται από τον Δεκέμβριο έως και σήμερα, και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σχετικά με το θέμα αυτό ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς εξωγενείς παράγοντες και κυρίως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων Εταίρων και του Νομισματικού Ταμείου, ευθύνονται για την μη έγκαιρη λήψη απόφασης. Κατά την εκτίμηση του κ. Υπουργού στις 20 Φεβρουαρίου θα υπάρξει πολιτική απόφαση.

Επίσης, συζητήθηκε εκτενέστατα το θέμα της υπερφορολόγησης των μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών της βιομηχανίας και κυρίως το γεγονός ότι τους τελευταίους 3 μήνες παρατηρούνται μαζικές εκροές ανώτατων στελεχών στο εξωτερικό. Είναι προφανές ότι η τάση αυτή αποδυναμώνει το ανθρώπινο κεφάλαιο της ελληνικής βιομηχανίας με άμεσες συνέπειες στην ανταγωνιστικότητά της. Σχετικά με το θέμα αυτό ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη θετική του ανταπόκριση στην εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων.

Τέλος, συζητήθηκε το μείζον θέμα των καθυστερήσεων πληρωμών. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομίας να ληφθούν αντίστοιχα νομοθετικά μέτρα, με αυτά που πρόσφατα εξήγγειλε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τα νωπά αγροτικά προϊόντα. Και σε αυτό το σημείο ο κ. Υπουργός εξέφρασε την κατανόησή του και υποσχέθηκε ότι θα αναζητήσει τις προσφορότερες λύσεις.


Επαφές Τσακαλώτου με διοικήσεις φορέων της Β. Ελλάδας στο γραφείο του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ.
Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας και το ΔΣ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας.
Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους προέδρους της ΕΥΑΘ, της Εγνατίας, του Μεγάρου Μουσικής και με την ΥΜΑΘ.
Δήλωση μετά την συνάντηση έκανε ο πρόεδρος του κρατικού θεάτρου:
Συνάντησαμε τον κ. Τσακαλώτο και του θέσαμε τα προβλήματα του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος, μας έδωσε την υπόσχεση οτι θα φροντίσει να δει τις δυνατότητες του προϋπολογισμού για να δοθεί μία έκτακτη επιχορήγηση στο θέατρο ώστε να καλυφθούν τα παλιά χρέη που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, για να μπορεί το θέατρο «καθαρό» να συνεχίσει τη λειτουργία του. Δεν είναι απλό και εύκολο ωστόσο υπάρχει καλή θέληση από του υπ. Οικονομικών και Πολιτισμού, να στηριχθούν οι πολιτιστικοί φορείς της πόλης. Εμείς του υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε συνεργασίες και ένα δίκτυο των πολιτισμικών οργανισμών της πόλης όπως μουσεία για να πετύχουμε και να δημιουργήσουμε οικονομίες κλίμακος. Υπάρχει κατανόηση και από τον πρωθυπουργό ο οποίος είχε έρθει σε παράσταση στο κρατικό θέατρο και, από τον υπ. Οικονομικών υπάρχει καλή διάθεση και κατανόηση για οικονομικά προβλήματα του θεάτρου». «Ο ίδιος τόνισε πως όταν ανέλαβαν το κρατικό θέατρο τα χρέη ήταν στα 8,5 εκ. Ευρώ, ενώ πλέον είναι στα 3.9 εκ. Ευρώ. «Όταν αναλάβαμε το θέατρο τα χρέη ήταν στα 8,5 εκ. Ευρώ, πλέον είναι στα 3,9 εκ. Ευρώ και, για να πάρουμε μία ανάσα από την θηλιά που μας σφίγγει πρέπει να πάρουμε 2 εκ. Ευρώ, ωστόσο εγώ από τον υπουργό ζήτησα 1 εκ. Ευρώ.» συμπλήρωσε.


Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Ιωάννης Κρεστενιτης παρουσίασε στον υπουργό το πλάνο ανάπτυξης της ΕΥΑΘ για τις μελλοντικές συνδέσεις έτσι ώστε να καλυφθούν περισσότερα περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.


Απόστολος Αντωνούδης πρόεδρος της Εγνατίας οδού «Είχαμε μία συνεργασία για θέματα που αφορούν και την Εγνατία οδό, το πρώτο θέμα ήταν μία πολιτική όσον αφορά τους σταθμούς των διοδίων και για αυτούς τους οποίους θα έχουν μία διαφορετική τιμολογιακή πολιτική, δηλαδή στους οποίους οι δήμοι, είναι στην περιοχή επιρροής του σταθμού διοδίων. Το 2ο ζήτημα ήταν η τιμολογιακή πολιτική για τους σταθμούς των διοδίων και για τα πρόστιμα που έχουν μπει, θεωρούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και η επιδίωξη της Εγνατίας οδού είναι να εναρμονιστεί το τίμημα με τις άλλες παραχωρήσεις. Επίσης ένα σημαντικό ζήτημα που μας απασχόλησε αρκετή ώρα, ήταν η παραχώρηση της Εγνατίας οδού, νομίζω ότι εκεί ενημερώσαμε αρκετά καλά τον υπουργό, έτσι ώστε να έχει μία γνώση για το τι σημαίνει η παραχώρηση της Εγνατίας οδού, είδαμε κάποια θέματα στην λεπτομέρεια τους, νομίζω ότι και τις επόμενες μέρες, εβδομάδες, θα έχουμε μία καλή εικόνα και εμείς και ο υπουργός για το τι σημαίνει παραχώρηση της Εγνατίας οδού και πώς μπορεί το ελληνικό δημόσιο να έχει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος». «Η διαδικασία της παραχώρησης από όσο ξέρουμε το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται σε δύο μήνες να προχωρήσει στη προκήρυξη του διαγωνισμού. Εμείς θέλουμε πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού να δούμε τους όρους της παραχώρησης και ποιο θα είναι το δυνατόν μεγαλύτερο τίμημα ενδεχομένως εάν προχωρήσει η παραχώρηση για το ελληνικό δημόσιο. Έχουν πέσει στο τραπέζι και άλλες προτάσεις αξιοποίησης της Εγνατίας οδού, οι οποίες ενδεχομένως να απασχολήσουν το κυβερνητικό συμβούλιο για να δούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Οι ενδεχόμενες εναλλακτικές προτάσεις έχουν να κάνουν με την επιμέρους αξιοποίηση συνεργείων και πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων που μπορεί να έχει η Εγνατία οδός, είναι η ενεργειακή αξιοποίηση μέσω ΣΔΙΤ, η εξυπηρέτηση με τους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών με ενδεχόμενη δημιουργία και εκμετάλευση logistic στον άξονα, οπτικές ίνες και διάφορα τέτοια ζητήματα, τα οποία νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικά και για το ελληνικό δημόσιο αλλά και για την Εγνατία οδό την ίδια.


Ροή
Κλειστή η Αγίου Δημητρίου  (29/3/2017 2:01:43 μμ)
Κατάληψη στον ΟΛΘ   (29/3/2017 1:37:38 μμ)
Κάηκε ζωντανή   (29/3/2017 12:43:56 μμ)
ΡΘ: Συνέντευξη Θεμιστοκλή   (29/3/2017 11:52:12 πμ)
Τραγωδία στη Γλυφάδα   (29/3/2017 10:57:43 πμ)
Ξάνθη: Στον εισαγγελέα ο ιμάμης για τα όπλα στο τζαμί   (29/3/2017 10:29:20 πμ)
Βαρύ κατηγορώ Σκουρλέτη για ΔΕΗ  (29/3/2017 9:52:18 πμ)
Καταβολή συντάξεων   (29/3/2017 9:22:21 πμ)
Η Βουλή παρέπεμψε τον Παπαντωνίου σε προανακριτική  (28/3/2017 11:31:22 μμ)
Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος  (28/3/2017 8:23:05 μμ)
Συνάντηση Τσίπρα-Μπουτάρη   (28/3/2017 8:19:57 μμ)
Πορεία στο κέντρο   (28/3/2017 7:13:14 μμ)
Ξάνθη: Όπλα και σφαίρες   (28/3/2017 4:51:57 μμ)
Τέσσερις νεκροί στoν Εύοσμο (φωτο-ήχος)   (28/3/2017 4:40:50 μμ)
Με τα ισόβια φλερτάρει  (28/3/2017 4:32:52 μμ)
Σύγχυση για συμφωνία Ελλάδας-δανειστών
Κλειστή η Αγίου Δημητρίου...
Στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης κατέληξε πορεία 300 περίπου αναπληρωτών...
29/3/2017 2:01:43 μμ
Κατάληψη στον ΟΛΘ...
Σε λεκτική αντιπαράθεση ήρθαν οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ με τον πρόεδρο...
29/3/2017 1:37:38 μμ
Κάηκε ζωντανή
Μέσα στο σπίτι της- Τραγωδία στις Σέρρες- Στην περιοχή Κωνσταντινάτο...
29/3/2017 12:43:56 μμ
ΡΘ: Συνέντευξη Θεμιστοκλή...
Μουμουλίδη- Για το θέμα των ημερών, την απαίτηση των δανειστών για...
29/3/2017 11:52:12 πμ
Τραγωδία στη Γλυφάδα...
16χρονη βρέθηκε χθες το απογευμα κρεμασμένη στο δωμάτιο της. Η κοπέλα...
29/3/2017 10:57:43 πμ
Ο Σταθμός Ειδήσεις Αποδράστε    
Προφίλ
Νέα
Έξυπνες αγορές
Πρόγραμμα Εκδηλώσεις Πελάτες  
Παραγωγοί Αθλητικά Διαφημιστείτε  
Ισολογισμος 2013 Με το ποντίκι στο χέρι Newsletter  
Ισολογισμος 2014 Videos  
Ισολογισμος 2015    
Επικοινωνία    


Istopolis | Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη
Listen Live: Media Player - Winamp Το rthess.gr έχει την άδεια της ΑΕΠΙ. Τα μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη/χρήστη
και απαγορεύεται η με οιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ